Vesterskoven
Visionen for arbejdet med Vesterskoven udspringer af respekt for naturen og et ønske om at gøre en positiv forskel på en konkret måde.
Vi ønsker at bringe faglig viden og kompetence videre, med henblik på sammen at udvikle øget biodiversitet.
Vesterskoven er en gammel mosaikskov, bestående af 285 hektar løvtræ og 137 hektar nåletræ.
I Vesterskoven forsøger vi at udvikle metoder til at omlægge dyrkede arealer med land- og skovbrug efter principper, som kan sikre en mere bæredygtig produktion.
Det er vores mål at højne artsrigdommen for træer, planter, dyr og insekter, samtidig med at der opretholdes en indtægtsgivende produktion.
Efter vores overtagelse i 2015 er skoven blevet FSC- og PEFC certificeret.
Siden har vi arbejdet videre med at udvikle biodiversiteten i skoven. På den baggrund er Vesterskoven, som den første driftsskov i Danmark, Økosystemtjenestecertificeret i biodiversitet.
Certificeringen blev opnået som følge af et tæt og frugtbart samarbejde med FSC, WWF, Skovdyrkerne Øerne og Zoo København.
Skoven er blandt andet, som følge af certificeringerne og en udførlig baselineundersøgelse, velegnet som forskningsskov.
Vesterskovens træ forarbejdes på lokale savværker, der distribuerer træet videre. Træet bruges blandt andet til dansk bygningstømmer, herunder restaurering af gamle bygninger og møller. Udover anvendelse, har vi også fokus på sporbarhed tilbage til Vesterskoven.
Hør Sebastian Klein fortælle om, hvordan Vesterskoven er særlig god for biodiversiteten her: 5 tegn på biodiversitet i en skov (zoo.dk)